Bultweg 25, 8346KB, de Bult (Steenwijk)
06 53175309
info@vakantiehuisjeskopen.nl

Materialen gebruik

Wat voor materialen gebruiken wij bij de bouw van Cottages 

De cottage bestaat uit een unieke vorm met een 14-laagse opbouw van de wanden en het dak.

Gebruik van natuurlijke materialen die opgaan in de omgeving van De Eese. 

Samenwerkingen met locale bedrijven en partners.

HOUT

Hout is 100% recyclebaar. Hout haalt CO² uit de grond en uit de lucht en houdt dit vast, wat weer goed is het milieu. Uiteraard maken wij ook alleen maar gebruik van hout met het FSC, PEFC en/of KOMO certificaat.

BUITENBEKLEDING CAPE COD

De buitenbekleding van CAPE COD is een van de duurste hout bekleding die u kunt vinden, Grenenhout uit Canada. Het gemak is groot, want het is onderhoudsar. Het geheel wordt afgewerkt met Koopmans monumentenbeits op basis van Lijnzaadolie.

ISOLATIE

Door isolatie aan te brengen in de wanden, vloeren en daken, zorgen we voor een goed geïsoleerde houtskeletbouw woning en heeft u een lage energienota. Wij werken alleen met isolatiemateriaal dat voorzien is van een KOMO certificaat en welke meewerkt aan het verlagen van de CO² uitstoot.

DAMP DICHTE FOLIE

Deze folie voorkomt dat vocht van binnen de woning de constructie kan intrekken en voor vochtproblemen kan zorgen.

DAMP OPEN FOLIE 

Damp-open of damp diffusie-open is een manier van bouwen die er voor zorgt dat geen vocht problemen ontstaan in een gebouw. De damp-open folie zorgt voor voldoende damp afvoer wanneer de lucht droger is.

AGNES WAND- EN PLAFONDPLATEN

Agnes wand- en plafondplaten zijn onderhoudsarm en kostenbesparend, je hoeft ze niet te schilderen. De panelen onderscheiden zich door de hoogwaardige kwaliteit en hebben een bijzonder lange levensduur. Alle uitvoeringen van Agnes voldoen aan de hedendaagse normen en het hout is gecertificeerd.

KUNSTOF KOZIJNEN MET 3 voudig HR++ GLAS

Kunststof is een duurzame stof, het is onderhoudsarm, milieuvriendelijk door een lange levensduur en recyclebaar. In onze Cottage’s plaatsen wij altijd tripple HR++ glas, omdat HR++ glas in de zomer de warmte buiten houdt en in de winter de kou. Dit scheelt voor u weer energiekosten.

FIBO TRESPO

Fibo Trespo zijn wandpanelen uit Zwedeb, speciaal bedoeld voor natte ruimtes. De panelen hebben een speciale toplaag, waar een tegelmotief in is gefreesd. Deze speciale toplaag is ongevoelig voor schimmels. Bovendien zijn de voegen tussen de gefreesde tegels volkomen glad, waardoor er minder snel vuil of schimmel aan kan hechten.