Bultweg 25, 8346KB, de Bult (Steenwijk)
06 53175309
info@vakantiehuisjeskopen.nl

Ervaringen

Laat u inspireren door de verhalen van andere

Laat u inspireren door de verhalen over het leven op Residence de Eese. Deze verhalen vertellen u meer over de sfeer en ruime scala aan mogelijkheden op het park.

Meneer & mevrouw Haan
Eigenaren recreatiewoning

“Wij zoeken hier onze rust”


Residence De Eese staat voor rust en natuur voor meneer en mevrouw Haan. “De omgeving is prachtig: wandelen, fietsen en gezellige dorpen bezoeken. Het gehele jaar rond vermaken wij ons graag bij De Eese.”

Meneer en mevrouw Haan komen oorspronkelijk uit Leeuwarden en vinden het heerlijk om de natuur in te trekken per fiets. Residence De Eese is de perfecte uitvalbasis mede dankzij de vele fietsmogelijkheden. “Wij wonen in een appartement in Leeuwarden en zoeken de vrijheid op in onze recreatiewoning. Vooral tijdens de Covid-19 uitbraak was het heel fijn om de ruimte te hebben en ten midden van de natuur te zijn. Wij kunnen alle kanten op zonder enig mens tegen te hoeven komen,” aldus mevrouw Haan.

“Onze dochter heeft al 15 jaar een recreatiewoning op Residence de Eese en wij zijn via haar hier gekomen,” legt meneer Haan uit. Tijdens een familiebezoek kwam het ter sprake om een recreatiewoning te kopen op Residence de Eese. In eerste instantie sprak het meneer en mevrouw Haan niet zo aan, maar het idee kreeg snel een positieve wending. “Een paar dagen later belde mijn dochter met de melding dat er nu zoiets leuks te koop stond op De Eese. Wij zijn vrijdag rondgeleid over het park en de volgende maandag zaten we er al in,” aldus mevrouw Haan. Dankzij het enthousiaste echtpaar en de snelle reactie van Residence De Eese was het geheel snel geregeld.

“Wij hebben vroeger acht kapsalons gehad met 49 mensen in dienst. En wij hebben zoveel respect voor de eigenaar van dit goed geregelde geheel,” aldus meneer Haan. Het echtpaar weet heel goed wat voor geregel het allemaal is om een grote organisatie te leiden. “Maar voor deze mensen: petje af!”  laat mevrouw Haan weten.

Residence De Eese beschikt over een verwarmd buitenzwembad, goed restaurant, animatie team en nog vele andere faciliteiten. Het echtpaar Haan maakt graag gebruik van het restaurant Heerlijkheid, maar vermaakt zich verder voornamelijk door al fietsend de omgeving te ontdekken. “We fietsen overal heen vanaf dit centrale punt in Nederland. Alle kanten op vind je mooie brede fietspaden en leuke plekken om te bezoeken,” verteld meneer Haan. “Wij ontdekken elke keer weer nieuwe plekken: Kalenberg, de Weeribben-Wieden, Dwarsgracht en natuurlijk Giethoorn. Het is allemaal prachtig,” voegt mevrouw Haan toe.

Het echtpaar laat weten dat ze Residence De Eese aan iedereen zouden aanraden. “Op advies van ons zijn vrienden hier voor langere periode geweest. Het is zo’n fijn plekje. Wij zijn echt bovenmate tevreden,” eindigt Haan het gesprek mee.

Meneer & mevrouw Langebeeke 
Eigenaren recreatiewoning

Ad en Roelie Langebeeke genieten volop van hun Zonnehoeve op Residence De Eese. “Het is heerlijk hier op De Eese, de prachtige natuur en de vriendelijke mensen: helemaal top!”
Het echtpaar komt oorspronkelijk uit Emmeloord en ging enkele jaren geleden graag op vakantie met de camper. “Wij gingen altijd met de camper naar Steenwijk en we vonden de omgeving hartstikke mooi. De keus was dus niet zo moeilijk. Wij wilden eens iets anders: een recreatiewoning in de omgeving van Steenwijk,” aldus mevrouw Langebeek.

Het echtpaar kwam uit bij Residence De Eese en vond het eerste gesprek met Henk van den Berg ontzettend positief. Een eerlijk gesprek en er werd gelijk actie ondernomen. “Wij zijn samen met Henk het park rondgegaan en vonden in eerste instantie niet iets wat ons aansprak. Toen ging er weer een tijdje overheen. Later kregen wij informatie over de nieuwe Zonnehoeves,” legt mevrouw Langebeek uit. “Dit was exact wat wij zochten!” voegt meneer toe en de Zonnehoeve was dan ook snel gekocht.


Later kwam bij het echtpaar ter sprake om het woonhuis in Emmeloord te verkopen. Elke keer terug voor de tuin leek het stel niet geschikt. Op dit moment verblijven Ad en Roelie Langebeeke in hun Zonnehoeve woning op De Eese, terwijl ze op zoek zijn naar een geschikt appartement in Joure. Terug naar Friesland: de roots van Mevrouw Langebeeke. Residence De Eese is op dit moment een fijne uitvalsbasis om te zoeken naar een geschikt appartement. Een combinatie tussen de levendigheid van Joure en de rust van Residence De Eese lijkt het echtpaar een gouden combinatie.

Robin de Vries 
Rabobank

Robin de Vries heeft nu zes jaar een zakelijke relatie met ondernemer Henk van de Berg. Hij verteldt u graag wat meer over de unieke woningen op Residence de Eese. 

De Vries laat weten dat de woningen niet alleen bijzonder door de unieke vorm met een rietgedekte tulpkap. Dankzij de bouwmethodiek wordt er een aangenaam klimaat gerealiseerd en is er een hoge mate van flexibiliteit bij het inrichten van de woning. Deze flexibiliteit in ontwerp en grote bieden de mogelijkheid voor klanten om hun eigen wensen door te voeren zodat de perfecte recreatiewoning kan worden gerealiseerd. 

De Vries schrijft het volgende: “Ruim zes jaar heb ik vanuit de bank een zakelijke relatie met ondernemer Henk van den Berg. De bijna 30 jaar Rabobank-ervaring die ik op ‘zakelijk gebied’ met mij meedraag, maakt het dat ik voor een zeer ervaren ondernemer, die Van den Berg zeker is, een goede sparringpartner ben. Kritisch meekijken en gevraagd en ongevraagd mijn mening geven. Prettig daarbij is zeker dat Henk uitstekend op de hoogte is hoe zaken werken, ook binnen banken. Maar ondanks dat hij zelf heel goed weet wat hij wel én niet wil, heeft hij binnen de bank wel iemand nodig waarop hij kan vertrouwen en met wie hij kan sparren op het gebied van strategie, investeringen en bedrijfsvoering.”

Lees het gehele interview